تولید کننده انواع جک سقفی

جک سقفی

جک ساختمانی، اساسی ترین و پرکاربردترین نگهدارنده سقف ها و ساختمان های نیمه ساز که استفاده از آن ها برای هر ساختمانی ضروری است. ما در امیرحسین قالب جک سقفی هایی تولید می کنیم که کیفیت آن ها را تضمین می کنیم!

کیفیت مثال زدنی در کنار قیمت مقرون به صرفه همان چیزی است که جم سقفی های تولید شده در امیرحسین قالب را از دیگر تولید کنندگان جک متمایز کرده است.

جهت اطلاع از قیمت جک های سقفی با ما تماس بگیرید.

قدم به قدم با ما

ما چگونه کار می کنیم؟

۱

مشاوره رایگان

در مشاوره رایگان لیستی از محصولات و انواع قالب بتن و جک سقفی مناسب برای پروژه شما مشخص خواهد شد.

۲

صدور پیش فاکتور

بعد از دریافت مشاوره و مشخص شدن محصول مناسب سازه شما، قیمت نهایی اعلام می شود.

۳

تولید

بعد از واریز پیش پرداخت، سفارشات شما در کمترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت تولید می شوند.

۴

بارگیری و ارسال

در مرحله آخر با تسویه کامل فاکتور، سفارش شما بارگیری و به مقصد دلخواه ارسال خواهد شد.

ما قیمت جک سقفی را کاهش داده ایم.

_

راهنمای جامع خرید جک سقفی

اگر اهرام ثلاثه و بناهای عظیم و خیره‌کننده تاریخی که سال‌ها برای ساختشان وقت صرف شده را کنار بگذاریم، پیشرفت بشر در صنعت ساخت و ساز در هر برهه تاریخی کاملاً مشهود است. دوران کودکی خود را به خاطر بیاورید. شکل و شمایل خانه‌ها جور دیگری بود و حالا، آسمان خراش‌های سر به فلک کشیده چنان پیش می‌روند که گویی به قلب آسمان خواهند رسید.چنین تغییراتی اگر چه تنها مختص ساخت و ساز نیست، اما آن را می‌توان به وضوح در این صنعت مشاهده کرد. علاوه بر آن که نیروی انسانی و مهارتی که در گذر سال‌ها به دست آمده نقش مؤثری در این پیشرفت داشته، پیشرفت علم و تکنولوژی در جهت ساخت ابزارها و تجهیزات نو نیز روشنگر این مسیر بوده و در تسهیل کار نیروی انسانی نفش پررنگی ایفا کرده است. به عنوان مثال امروزه شاهد ابداع و ساخت انواع گوناگونی از متریال جدید با ویژگی‌های گوناگونی هستیم که با هدف بهبود شرایط زندگی انسان پدید آمده‌اند. همچنین به کارگیری این متریال به واسطه ابزارهایی جدید و کاربردی انجام می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان جک سقفی را نام برد. جک سقفی به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارها در ساخت و ساز محسوب می‌شود که در هر پروژه ساختمانی تعدادی از آن‌ها را خواهید دید. اگر در صدد راه‌اندازی یک پروژه ساختمانی هستید، برای دقایقی با راهنمای جامع خرید جک سقفی همراه ما باشید.

جک سقفی چیست؟ 

پیش از هر چیز بیایید به معرفی جک سقفی پرداخته و کاربردهای آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم. می‌دانید که یک بنای ساختمانی پیش از آن که از مصالح پر شود، توسط قالب‌هایی شکل می‌گیرد؛ چرا که مصالحی چون بتن به قالبی برای فرم گرفتن نیاز دارند. از سوی دیگر مصالح دیگری مثل آجر نیز باید در چارچوب خاصی چیده شوند تا در نهایت بنایی منظبق در اصول و مطمئن داشته باشیم. به همین خاطر است که پیش از هرچیز شما داربست‌ها و اسکلت ساختمان را می‌بینید. تجهیزاتی مثل قالب بتن نیز در فرایند ساخت و ساز چنین نقشی دارند. قالب بتن فرم کلی بتن را تعیین خواهد کرد. از سوی دیگر برخی ابزار و تحهیزات بیش از آن که فرم‌دهی را انجام دهند، وظیفه پشتیبانی و حمایت از مصالح برای حفظ فرم و شکل درست را دارند. به عنوان مثال، جک سقفی یکی از همین ابزار و تجهیزات است.

جک سقفی در حقیقت وظیفه حفاظت و پشتیبانی از سقف‌ها را تا زمان آماده شدن آن‌ها بر عهده دارند. پس از آن که سقف ساخته می‌شود، از آن جا که به طور کامل متکی بر چیزی نیست، به پشتیبانی نیاز دارد تا آن را تا زمان تکمیل شدن حمایت کند. جک سقفی دقیقاً همین کار را انجام می‌دهد.

نحوه عملکرد جک سقفی به این صورت است که تعداد زیادی از آن‌ها با فاصله مشخص به صورت منظم و در کنار هم قرار می‌گیرند. هر یک از این جک‌های سقفی بخشی از بار سقف را بر دوش می‌کشد و به این ترتیب، کنار هم قرار دادن چندین جک سقفی می‌تواند تمام بار سقف را به جک‌ها منتقل کند. شعاع اطراف جک‌ها باید با هم یکسان باشد تا مشکلی در تقسیم بار سقف ایجاد نشود. در ادامه بیشتر به کاربردها، مزایا و روش استفاده از جک سقفی خواهیم پرداخت.

کاربردهای جک ساختمانی

ممکن است به این فکر کنید که خرید جک سقفی در کدام پروژه‌های ساختمانی کاربرد دارد و استفاده از آن‌ها برای کدام نوع از سقف‌ها ضروری است. اگر به ساختمان‌ها توجه کرده باشید، می‌بینید که در بسیاری از آن‌ها از داربست استفاده می‌شود. باید بدانید که جک سقفی در ساختمان سازی مدرن، به منزله همان داربست‌ها برای نگهداری سقف خواهد بود. با وجود آن که داربست‌ها هم این کار را به خوبی انجام می‌دادند، اما مزایای جک سقفی سبب افزایش استفاده از آن‌ شد.

فرقی نمی‌کند از چه متریالی برای ساخت ساختمان و یا سقف استفاده شده باشد؛ در هر صورت استفاده از جک سقفی یک ضرورت است که به افزایش استحکام آن کمک خواهد کرد. این مسئله به خصوص در سقف‌های بتنی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در سقف‌های بتنی باید از جک سقفی تا پایان اتمام مرحله استفاده کرد. برای کفراژبندی سقف‌ها عمدتاً تا پایان کار هر طبقه، جک‌های  سقفی بر جای خود باقی می‌مانند. پس از آن، جک‌ها را برای استفاده در طبقات دیگر، منتقل خواهند کرد.

مزایا و معایب استفاده از جک سقفی را بشناسید.

برای خرید جک سقفی، توجه به برخی نکات می‌تواند به شما در داشتن انتخابی بهتر کمک کند. طبیعتاً این تجهیزات نیز دارای مزایا و معایب خاص خود هستند که باید در نظر گرفته شوند. بررسی میزان مزایا نسبت به معایب و همچنین مقایسه آن با سایر محصولات مشابه، انتخاب را برای  شما آسان می‌کند. در ادامه به برخی از مزایا و همچنین معایب استفاده از جک ساختمانی خواهیم پرداخت. در ابتدا به مزایای این ابزار می‌پردازیم:

  • جک ساختمانی به صورت پیش ساخته موجود است و شما پس از خرید جک سقفی، تنها لازم است اقدام به نصب آن کنید. این کار تا حدود زیادی بر سرعت شما در انجام کارهای ساختمانی می‌افزاید. همچنین میزان کار نیروی انسانی را نیز کم خواهد کرد.
  • در ساخت انواع جک سقفی، تنوع در طرح و ابعاد لحاظ می‌شود. با توجه به تفاوت‌هایی که در ساخت هر بنا وجود دارد، طبیعتاً تجهیزات گوناگونی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند تا نتیجه بهتری حاصل شود. در مورد جک سقفی نیز با توجه به تفاوت در اندازه سقف و متریال استفاده شده، جک‌های سقفی مختلفی تولید شده و در بازار موجودند که می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید.
  • برخی از انواع جک ساختمانی قابلیت تنظیم ارتفاع دارند. در این مدل جک‌های ساختمانی می‌توان طول جک را بسته به ارتفاع سقف تنظیم کرد. به این ترتیب می‌توانید جک‌های خریداری شده را برای پروژه‌های ساختمانی متعدد به کار بگیرید.
  • جک فلزی دوام بالایی دارد. با توجه به کیفیت بالای جک فلزی اگر که از منابع معتبر تهیه شده باشند،  می‌توانید برای چندین و چند پروژه از آن‌ها استفاده کنید؛ چرا که در صورت استفاده درست، آسیبی به آن‌ها وارد نخواهد شد.
  • جک ساختمانی مقرون به صرفه است. با توجه به رشد قابل توجه صنایع فولاد در کشور ما و همچنین تولید مطلوب ابزار و تجهیزات فولادی، انواع جک فلزی با قیمتی مقرون به صرفه در اختیار افراد قرار می‌گیرند. از سوی دیگر، زمانی که قادر به استفاده چند باره از یک ابزار ساختمانی باشید، خواهید دید که پس از مدتی هزینه‌های شما به طرز چشم‌گیری کاهش پیدا خواهد کرد.
  • اگر به ابعاد خاصی از جک سقفی نیاز داشته باشید، می‌توانید به کمک تولیدکنندگان تجهیزات فلزی، آن‌ها را به صورت منحصر به فرد تولید کنید. اگر سقف سازه کوتاه‌تر از حد نرمال و یا بلندتر از آن است، نیاز نیست نگران چیزی باشید.
  • رنگ و پوشش جک‌های سقفی فلزی از کیفیت بالایی برخوردار هستند و همین مسئله می‌تواند در افزایش دوام آن‌ها نقش مؤثری داشته باشد.
  • سطح اتکای جک فلزی به اندازه کافی عریض است تا بتوان آن را برای انواع مقاطع استفاده کرد. برای نگهداری انواع تیرچه‌ها، تراورس و سولجرها می‎توانید از این جک‌ها استفاده کنید. جک فلزی استحکام لازم را برای نگهداری از انواع متریال در سقف فراهم خواهد کرد.

با وجود مزایای گفته شده، جک ساختمانی معایبی نیز دارد که باید آن‌ها را هم در نظر داشته  باشید. برای خرید جک  سقفی در نظر گرفتن همزمان مزایا و معایب به انتخابی درست و مطمئن منجر خواهد شد. در ادامه مواردی درباره جک ساختمانی که به عنوان معایب آن یاد می‌شوند را بررسی کرده‌ایم:

  • شمع‌های چوبی که پیش‌تر کاربرد گسترده‌ای در ساختمان‌سازی داشتند، از جک‌های فلزی ارزان‌ترند. در واقع قیمت جک سقفی از شمع‌بندی ساختمان بیشتر خواهد شد. البته به این نکته توجه داشته باشید که دفعات استفاده از جک سقفی در مقایسه با شمع‌بندی، بیشتر خواهد بود و در نتیجه این انتخاب می‌تواند صرفه اقتصادی داشته باشد.
  • سیستم مهاربند، سیستمی است که برای افزایش مقاومت در برابر حرکات جانبی ناشی از بارهای دینامیک استفاده می‌شود. نصب مهاربند برای برخی از این جک‌ها دشوار است. این مسئله می‌تواند به عنوان یکی از معایب در نظر گرفته شود.
  • نکته منفی دیگری که درباره جک‌های سقفی صدق می‌کند، مقاومت پایین برخی از آن‌ها به دلیل ضریب لاغری بالای آن‌هاست. این مسئله ضمن بروز خسارت از جهت تخریب جک، ممکن است سبب ایجاد خسارات هنگفت به کل پروژه ساخت وساز شود.

به نظر نمی‌رسد به جز موارد گفته شده، معایب دیگری در خرید جک سقفی وجود داشته باشد. با در نظر گرفتن همین نکات و جمع بندی آن‌ها در می‌یابید که در بسیاری از پروژه‌‌های ساختمانی جک‌ها می‌توانند انتخاب‌های خوب و مناسبی برای کفراژبندی سقف و نگهداری از آن تا تثبیت نهایی باشند.

اجزای یک جک ساختمانی کدام‌اند؟

شناخت اجزای جک ساختمانی یکی از مواردی است که در این راهنما به آن اشاره می‌کنیم. بررسی این اجزا به شناخت بهتر نحوه عملکرد جک ساختمانی کمک خواهد کرد. به طور کلی اجزای جک ساختمانی را به سه قسمت تقسیم می‌کنیم.

نری

در قسمت بالای جک سقفی، لوله‌ای وجود دارد که آن را «نری» می‌نامیم. نری وظیفه تغییر ارتفاع جک سقفی را بر عهده دارد و به همین دلیل، دارای سوراخ‌هایی با فاصله‌های منظم و یکسان است. در حالت معمول فاصله این سوراخ‌ها از یکدیگر، ۱۰ سانتی متر است. میله نری وارد میله مادگی شده و با استفاده از ساز و کار ویژه‌ای ارتفاع را تنظیم می‌کنند.

مادگی

مادگی قسمت پایینی جک ساختمانی را تشکیل می‌دهد که به نوعی تحمل وزن بار سقف بر عهده آن است. مادگی جک از لوله‌ای به قطر ۶ سانتی متر و ضخامت ۲ میلی متر تشکیل شده که باید استحکام کافی برای پشتیبانی از سقف را داشته باشد. چنان چه قطر مادگی بیش از حد کم بوده و یا ضخامت ورقه فلزی آن به قدر نیاز نباشد، امکان کاهش استحکام این ابزار و در نتیجه آسیب به بنای ساختمانی وجود دارد. قسمت نری جک وارد مادگی می‌شود و با تغییر ارتفاع آن، می‌توان ارتفاع جک را نیز تنظیم کرد.

رزوه

رزوه قسمت دیگری از جک سقفی است که در خرید جک ساختمانی بر روی این سیستم می‌بینید. جک سقفی علاوه بر نری و مادگی که گفتیم با قرارگیری در موقعیت‌های مختلف، ارتفاع را تنظیم می‌کنند، رزوه‌ای دارد که وظیفه تثبیت ارتفاع را خواهد داشت. رزوه‌ها همان پیچ و مهره‌ای هستند که پس از درون هم قرار گرفتن نری و مادگی، آن‌ها را به هم متصل می‌کنند. عمدتاً این‌ رزوه‌ها را از چدن نشکن تولید می‌کنند تا مقاومت مطلوبی داشته و بتوانند وزن بالا را تحمل کنند. از سوی دیگر باید بدانید که رزوه‌ها عموماً در انواع گام ۶ و گام ۸ ساخته می‌شوند. رزوه‌های گام ۶، دندانه‌های ریزتری دارند و راحت‌تر می‌پیچند. همچنین طول آن‌ها نیز کمتر است.

 آشنایی با انواع جک ساختمانی

جک سقفی نیز همچون سایر انواع تجهیزات ساختمانی انواع گوناگونی دارد که هر یک از آن‌ها برای موقعیت‌های خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر برای یک پروژه ساختمانی به دنبال خرید جک سقفی هستید، بررسی کامل و شناخت ویژگی‌های گوناگون جک‌ها سبب انتخاب درست جک با توجه به نیازهای شما خواهد شد. در این قسمت از راهنمای جامع خرید جک ساختمانی به معرفی انواع جک سقفی می‌پردازیم. باید بدانید که در حالت کلی جک‌ها انواعی نظیر صلیب‌دار، بدون صلیب، تلسکوپی، شمعی و … دارند که چند مورد از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین‌های آن را در این قسمت بررسی می‌کنیم. در ابتدا باید جک‌های سقفی را بر اساس متریال مورد استفاده در آن‌ها تقسیم‌بندی کنیم. بر این اساس جک‌ها در دو گروه قرار می‌گیرند.

جک فلزی

جک فلزی این روزها بیشترین کاربرد و استفاده را دارد. این نوع جک‌ها از جنس فولاد ساخته می‌شوند و به همین دلیل، مقاومت قابل توجهی از خود نشان می‌دهند. انواع مختلفی از جک فلزی وجود دارند که بسته به ویژگی‌های خاص خود،‌ در انواع سازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. چند مورد از انواع جک فلزی که بیشترین کاربرد را در ساختمان‌سازی دارند، در ادامه معرفی شده‌اند.

جک سقفی صلیب دار

یکی از پرکاربردترین انواع جک سقفی که این روزها مورد استفاده قرار می‌گیرد، جک سقفی صلیب دار است. جک سقفی صلیب دار نوعی جک ساختمانی ساده است که علی‌رغم ظاهر نه چندان پیچیده خود، توانسته تا حد زیادی کاربردی ظاهر شود. همان طور که از نام این محصول پیداست، جک صلیب دار در قسمت بالایی خود دارای نری به شکل صلیب است که در قسمت پایینی جک به مادگی متصل می‌شود. در دو طرف صلیب نیز قطعات فلزی یا همان بازوها به صورت مورب قرار گرفته و با تشکیل دو مثلث، بر مقاومت و استحکام جک سقفی می‌افزایند. این قطعات همچنین در تراز شدن سطح مقطع صلیب نقش دارند. چنان چه سطح این جک‌ها تراز نباشد، در نهایت سبب کج شدن سقف خواهد شد.

در یک دسته‌بندی می‌توان جک سقفی صلیب دار را به دو دسته سبک و سنگین تقسیم کرد. ویژگی‌های هر یک از این جک‌ها به شرح زیر است:

  • جک سقفی سبک: در این نوع جک سقفی لوله پایینی که همان مادگی است، ۲.۵ میلی‌متر ضخامت دارد و لوله بالایی یا همان نری، با ضخامت ۲ میلی‌متر ساخته می‌شود.
  • جک سقفی سنگین: در این نوع جک سقفی هر دو لوله بالایی و پایینی ضخامنی برابر با ۲.۵ میلی‌متر خواهند داشت.

در نوعی تقسیم‌بندی دیگر، جک‌ها در دو دسته ثابت و متحرک قرار می‌گیرند. هر یک از این جک‌ها مزایا و معایب مختلفی دارند؛ با این حال جک ثابت بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • جک ثابت: این نوع جک به دلیل عدم تحرک قسمت صلیبی آن به این نام درآمده است. جک صلیبی ثابت، قسمت T شکل ثابتی دارد که با استفاده از رزوه، به قسمت پایینی متصل می‌شود و با کمک این سیستم می‌توان ارتفاع جک را تغییر داد. با وجود آن که در جک ثابت امکان تحرک قسمت صلیبی وجود نداشته و می‌تواند برای کارگران سخت باشد، اما به دلیل زیاد بودن سطح مقطع، به فراوانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ویژگی سبب پوشش دادن قسمت بیشتری از سقف می‌شود.
  • جک متحرک: جک صلیب دار متحرک بر خلاف جک ثابت، قابلیت تحرک بیشتری دارد و می‌توان قسمت صلیبی آن را بر حسب نیاز تنظیم کرد. ارتفاع این نوع جک‌ها در حالت باز بودن در حداکثر میزان و در حالت بسته بودن در حداقل میزان قرار دارد. باید بدانید که جک‌های سقفی از ارتفاع ۳ متر تا ۵/۵ یا حتی ۶ متر ساخته می‌شوند. با این حال ارتفاع معمول ۳/۵ متر است.

حال به نظر شما دلیل کاربرد گسترده جک های صلیب دار چیست؟ طبیعتاً این نوع از جک‌ها مزایایی دارند که سبب افزایش خرید جک سقفی صلیب دار شده‌اند. چند مورد از این مزایا عبارت‌اند از:

  • وزن سبک
  • سهولت در برپایی و همچنین جمع کردن
  • افزایش سرعت
  • قابلیت تنظیم ارتفاع
  • ایمنی بالا
  • کم شدن عملیات اجرایی به دلیل پیش‌ساخته بودن
  • مقرون به صرفه بودن

 جک سقفی عراقی

برای خرید جک ساختمانی یکی دیگر از انواعی که به آن برخورد خواهید کرد، جک عراقی است. جک عراقی عمدتاً در کشورهایی چون عراق، تاجیکستان و افغانستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، در کشور ما نیز از دیدگاه برخی مهندسان می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

جک عراقی نوعی وسیله برای قالب بندی است. در واقع این جک‌ها زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که بتن ریزی به تازگی بر روی یک تیرک انجام شده باشد. عموماً جک عراقی برای تیرکی تعبیه می‌شود که بیشترین فشار را متحمل می‌شود. در واقع این نوع جک تنها برای نگهداری یک تیرک مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ در حالی که جک صلیب دار می‌تواند چند تیرک را پوشش دهد.

جک عراقی نیز همچون جک صلیب دار از اجزایی تشکیل شده که به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. این جک‌ها از دو لوله تشکیل می‌شوند که لوله داخلی قطری برابر با ۵ سانتی متر و لوله خارجی قطر۶ سانتی متری دارد. نری و مادگی با رزوه به هم متصل می‌شوند. رزوه این جک، لوله کوچکی به طول ۱۷ تا ۲۰ سانتی متر است که ۳ میلی متر ضخامت و ۶ سانتی متر قطر دارد. بر روی قسمت نری این جک‌ها، قسمت U شکل قرار می‌گیرد که نگهداری از سقف را بر عهده دارد. به طور کلی جک‌های عراقی در سه مدل تولید می‌شوند:

  • ۳ متری با وزن ۵/۱۱ کیلوگرم
  • ۵/۳ متری با وزن ۵/۱۳ کیلوگرم
  • ۴ متری با وزن ۵/۱۵ کیلوگرم

حال بیایید مزایای جک عراقی که سبب محبوبیت آن شده‌اند را بررسی کنیم:

  • مقاومت بسیار بالا برای نگهداری تیرک‌های تحت فشار تا ۱/۵ تن
  • وزن کم به نسبت مقاومت
  • سهولت در برپایی و جمع کردن
  • مقرون به صرفه بودن

جک چوبی

در گذشته به دلیل در دسترس نبودن متریال‌هایی نظیر فولاد، اغلب از چوب برای ساخت چنین تجهیزاتی استفاده می‌شد. به همین خاطر جک چوبی به فراوانی مورد استفاده قرار می‌گرفت. با این حال مشکلات و معایب متعددی که جک‌های چوبی داشتند، سبب جایگزینی آن‌ها با جک فلزی شد. اگر چه جک‌های چوبی ارزان قیمت‌تر بودند، اما معایبی که در ادامه گفته می‌شوند را نیز داشتند:

  • جک چوبی مقاومت لازم را ندارد. بدیهی است که فولاد مقاومت بیشتری را نسبت به چوب برایتان فراهم می‌کند. در نتیجه این نوع جک‌ها تحمل بار زیاد را نخواه‍ند داشت و محدودیت‌هایی برای آن‌ها وجود دارد.
  • از سوی دیگر، جک‌های چوبی در اثر عوامل مختلف دچار فرسایش می‌شوند و ظرف مدت کوتاهی شاهد تخریب آن‌ها خواهید بود. به عنوان مثال رطوبت یکی از عواملی است که می‌تواند مقاومت جک چوبی را کاهش داده و نهایتاً سبب از بین رفتن آن شود.
  • جک‌های چوبی قابل تنظیم نیستند. به عبارتی نمی‌توان آن‌ها را بسته به نیاز، در ارتفاع مناسب تنظیم کرد. جکی که در ابتدای کار خریداری می‌کنید باید دقیقاً متناسب با ارتفاع مورد نیازتان باشد. اگر به دو اندازه مختلف نیاز دارید، باید دو سری جک چوبی با ارتفاع‌های مورد نظر خریداری کنید.
  • جک‌های چوبی را به دفعات کمتری می‌توان مورد استفاده قرار داد. به همین دلیل هزینه‌های مجددی را به شما تحمیل خواهد کرد. به همین دلیل گفته می‌شود اگر چه جک چوبی ارزان‌تر است، اما صرفه اقتصادی ندارد.
  • نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشت این است که تهیه چوب برای این جک‌ها، اثرات زیست محیطی مخربی خواهد داشت که می‌تواند به طبیعت آسیب برساند.

در نظر گرفتن مجموعه این نکات ثابت می‌کند که جک فلزی در مقایسه با جک چوبی مزایای بیشتری دارد و استفاده از آن، انتخاب بهتری است.

 بهترین جک ساختمانی برای خرید 

اگر به دنبال بهترین جک ساختمانی برای خرید هستید، باید به یک نکته بسیار مهم توجه کنید. بهترین بودن در خرید چنین تجهیزاتی بیشتر به نیازهای شما مرتبط است. در واقع این که کدام جک برای پروژه شما بهتر است به عوامل متعددی نظیر متریال استفاده شده در سقف، ارتفاع سقف، وزن سقف، بودجه، تعداد دفعاتی که به جک نیاز دارید، تفاوت ارتفاع سقف‌هایی که می‌خواهید داشته باشید و مواردی از این دست بستگی دارد. به همین خاطر بهتر است پیش از خرید جک سقفی ابتدا نیازهای خود در پروژه را به طور کامل مشخص کرده و شرح دهید تا در نهایت بهترین انتخاب را داشته باشید. با این حال باید بدانید که جک فلزی بهترین جک موجود در بازار است و خرید آن از منبعی معتبر، درصد رضایت شما را افزایش خواهد داد.

نکات مهم در انتخاب جک سقفی مناسب

برای آن که خرید جک سقفی را به بهترین نحو انجام داده و از خرید خود راضی باشید، لازم است پیش از اقدام، اطلاعات خود را درباره نکات حائز اهمیت در خرید جک سقفی افزایش دهید. از آن جا که جک‌ها انواع گوناگونی دارند، انتخاب بهترین آن‌ها با توجه به نیازهای ما در پروژه‌های ساختمانی مختلف باید مد نظر قرار گیرد. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین نکات درباره خرید جک ساختمانی خواهیم پرداخت.

ارتفاع جک

یکی از نکات مهم در خرید جک فلزی، توجه به ارتفاع مورد نیاز است. همان طور که گفته شد، تنوع جک‌ها در سایزهای مختلف با ارتفاع‌های گوناگون تولید می‌شوند تا برای استفاده در پروژه‌های مختلف بهینه باشند. شما نیز پیش از هرچیز باید بیشترین و کمترین ارتفاع مورد نیاز خود در پروژه را مد نظر قرار داده و بر اساس آن، اقدام به خرید جک فلزی نمایید. جک‌هایی که در محدوده ارتفاع مورد نظر شما نباشند، عملاً کاربرد و کارایی نخواهند داشت.

میزان بارپذیری

از دیگر نکات قابل توجه در هنگام خرید جک ساختمانی، بررسی میزان بارپذیری است. همان طور که دیدید جک‌هایی مثل جک عراقی تا ۱/۵ تن تحمل بار دارند و این مقدار در انواع دیگر جک متفاوت است. حداقل بارپذیری برای یک جک ۳ متری باید ۷۵۰ کیلوگرم باشد که می‌تواند تا ۱/۵ تن افزایش پیدا کند.‌ به هر میزان که ارتفاع جک بیشتر شود، از بارپذیری آن کاسته خواهد شد. از طرف دیگر به هر میزان که بارپذیری جک بیشتر باشد، تعداد جک‌های استفاده شده در کل پروژه کاهش پیدا خواهند کرد؛ از این رو قیمت جک ساختمانی مورد استفاده برای کل ساختمان کمتر می‌شود.

باید بدانید که بارپذیری جک به عوامل گوناگونی بستگی دارد. نخستین مورد، کیفیت متریال مورد استفاده در آن است. همچنین ضخامت لوله‌ها، کیفیت پیچ مصرفی، کیفیت رزوه و مواردی از این دست باید مورد توجه قرار گیرند.

نوع جوش

نوع جوش استفاده شده در ساخت جک سقفی می‌تواند در هزینه نهایی و همچنین کیفیت و مقاومت جک اثرگذار باشد. به طور کلی از دو نوع جوش در ساخت جک استفاده می‌شود؛ یکی جوش الکترود و دیگری جوش CO2.

جوش CO2 روشی کاملاً اتوماتیک است که در آن از گاز کربن دی اکسید استفاده می‌شود و اثربخشی بهتری دارد. آثار سوختگی در این نوع جوش بسیار کمتر است و مقاومت سازه را در حد مطلوبی نگه می‌دارد. با این حال روش جوش الکترود، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و به همین دلیل هنوز هم مورد استقاده قرار می‌گیرد.

نوع پوشش

از آن جا که جک فلزی می‌تواند در معرض انواع آسیب‌های تهدیدکننده فلزات نظیر اکسیداسیون باشد، استفاده از پوشش مناسب می‌تواند طول عمر و دوام جک را بالا ببرد. یکی از پوشش‌های استفاده شده برای این منظور، رنگ است. دو نوع رنگ در این سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرند که یکی از آن‌ها رنگ روغنی و دیگری رنگ کوره‌ای است. رنگ روغن کمترین طول عمر را دارد و انتخاب مناسبی به نظر نمی‌رسد. گالوانیزه گرم یکی دیگر از روش‌های پوشش‌دهی سطح جک است که می‌تواند به خوبی از جک در برابر خوردگی و اکسیداسیون مراقبت و محافظت کند.

 اتصالات جک سقفی

همان طور که کیفیت قطعات اصلی سازنده جک بر مقاومت نهایی آن اثرگذار هستند، کوچک‌ترین اتصالات آن نیز باید کیفیت‌سنجی شده و مورد تأیید قرار بگیرند. در چنین ابزارآلاتی باید تک تک جزئیات با کیفیت بالا انتخاب شوند؛ چرا که کوچک‌ترین مشکلاتی در اجزای کوچک مثل پیچ‌ها و رزوه‌ها می‌توانند آسیب‌های بزرگی را ایجاد کنند.

قیمت جک ساختمانی

طبیعتاً قیمت جک ساختمانی نیز از جمله مواردی است که باید به آن توجه داشت. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، این است که با افزایش کیفیت و مقاومت جک ساختمانی، اگر چه هزینه هر جک افزایش خواهد یافت، اما در هزینه‌های کلی شما صرفه‌جویی می‌شود؛ چرا که به تعداد کمتری جک سقفی نیاز خواهید داشت. با این حال بهتر است خرید جک سقفی را از مرجعی انجام دهید که ضمن ارائه کیفیت بالا، کمترین هزینه را برایتان داشته باشد.

 قیمت جک سقفی

همان طور که دیدید، جک ساختمانی انواع گوناگونی دارد؛ بنابر این قیمت جک سقفی به عوامل متعددی بستگی خواهد داشت. همچنین در هر نوع از این جک‌ها کیفیت ساخت می‌تواند تغییراتی را در قیمت جک سقفی ایجاد کند. به هر میزان که ارتفاع جک بیشتر باشد، قیمت جک ساختمانی نیز بیشتر خواهد شد. از سوی دیگر، انواع مختلف آن نیز قیمت‌های متفاوتی خواهند داشت.

باید بدانید که جک‌های ساختمانی مرغوب و باکیفیت باید بدون درز باشند تا در اثر فشار وارده، متلاشی نشوند. قیمت جک سقفی بدون درز که نوع استاندارد آن است، طبیعتاً بیشتر خواهد بود. یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر قیمت جک سقفی، متریال استفاده شده در آن است. جک‌‌هایی که از فولاد ضد زنگ ساخته می‌شوند، قیمت بیشتری خواهند داشت.

نصب جک سقفی

پس از آن که خرید جک ساختمانی با موفقیت انجام شد، نوبت به نصب آن می‌رسد. چنان چه می‌خواهید نظارتی بر نحوه صحیح نصب جک‌ها داشته باشید، بهتر است نکاتی که در ادامه گفته می‌شوند را مد نظر داشته باشید. با این حال کمک گرفتن از متخصص ناظر بهترین کار است.

ایجاد بستر مناسب

برای نصب جک سقفی نخستین نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که بستری مناسب برای جک‌ها فراهم باشد. محل قرارگیری جک‌ها عمدتاً از جنس بتن است تا جک درون آن فرو نرود. اگر کف از خاک نرم باشد، با فرو رفتن جک در خاک اثر آن خنثی می‌شود و عملاً تأثیری بر نگهداری از سقف نخواهد داشت. به این ترتیب ممکن است با خطر ریزش سقف روبه‌رو شوید.

گسترش نیروی حمایتی

نکته مهم دیگر این است که نیروی حمایتی جک‌ها نباید بر یک نقطه متمرکز باشد. قصد ما این است که تک تک نقاط سقف تحت حمایت جک‌ها قرار بگیرند تا استحکام لازم را پیدا کنند. اگر جک‌ها را زیر تیرهای سقف قرار دهید، این نیروی حمایتی در کل سقف گسترش پیدا می‌کند. به این ترتیب با چند جک سقفی، از کل سقف حمایت کرده‌اید. در صورت عدم وجود تیر، بهتر است به صورت موقت تعدادی را کار بگذارید.

 برقراری توازن

از دیگر اقدامات مهم در نصب جک سقفی، برقراری توازن است. برای این کار لازم است پیش از سفت کردن پیچ تنظیم، جک را بر روی یک صفحه فولادی قرار دهید. سپس زمانی که پیچ تنظیم را کمی سفت کردید، با چکش به پایه جک ضربه‌ای وارد کنید. شدت این ضربات باید به اندازه‌ای باشد که جک را روی زمین حرکت دهد. این کار را تا جایی انجام دهید که جک زاویه ۹۰ درجه پیدا کند. این کار را باید با تراز انجام دهید. سپس می‌توانید پیچ تنظیم را تا حد امکان سفت کنید. توجه داشته باشید که این کار نیازمند آزمون و خطا است. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید به قسمت بالایی جک ضربه وارد کنید.

 ایجاد نظم

برای نصب جک سقفی باید به نظم میان جک‌ها توجه داشته باشید. تمام جک‌ها باید با فاصله یکسان از یک دیگر قرار بگیرند تا بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند. اگر فاصله میان جک‌ها منظم نباشد، حمایت از سقف به صورت ناهمگن صورت می‌گیرد؛ به طوری که در یک قسمت از سقف تجمع نیروی حمایتی اتفاق می‌افتد و قسمت دیگر ممکن است حمایت کافی را نداشته باشد. بنابراین لازم است بسته به ویژگی‌های سقف و توان جک، فاصله مناسب را ایجاد کنید.

نتیجه گیری

تمام صحبت‌هایی که درباره جک سقفی و انتخاب بهترین آن داشتیم، زمانی که منبع و مرجعی قابل اطمینان را برای خرید جک سقفی انتخاب کنید، در نظر گرفته خواهند شد. مرجعی که ضمن ارائه کیفیت بالا و تضمین شده، هزینه معقولی را نیز دریافت کند، می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد. توجه داشته باشید که کیفیت جک ساختمانی یکی از مهم‌ترین موارد در ساخت سازه‌هاست؛ چرا که ریزش سقف افزون بر تحمیل خسارات مالی، می‌تواند با خسارت‌های جبران‌ناپذیر جانی نیز همراه باشد. به همین خاطر توصیه می‌کنیم حتماً از کیفیت ابزار و تجهیزات خریداری شده اطمینان حاصل نمایید. از سوی دیگر، کمک گرفتن از متخصصان این حوزه که بتوانند بهترین راهنمایی‌ها را داشته باشند نیز توصیه می‌شود. به این ترتیب پروژه ساختمانی شما بدون هیچ مشکلی پیش خواهد رفت.

نمایش بیشتر نمایش کمتر
_

امیرحسین قالب تولید کننده انواع جک سقفی

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *